Friday, 27 February 2009

Friday cakes

As a TGIF treat, I'm taking you to Gaulupeau, baker since 1769, "pâtisserie" since 1831 and in more modern times also become "chocolatier", "glacier" (ice-cream) and reception/wedding caterer. Don't miss them if you are ever in Versailles. Enjoy!
En guise de ouf, c'est la fin de semaine et je n'en peux plus, je vous emmène chez Gaulupeau. D'abord boulanger en 1769, puis pâtissier en 1831, désormais également chocolatier, glacier et traiteur, ne ratez pas ce haut lieu versaillais si vous deviez être de passage. Bon appétit !
Gaulupeau, rue de la Paroisse.

25 comments:

crocrodyl said...

Indeed, it looks very tasty:)

raf said...

Wow, a treat indeed! Delightful photos and post of that marvelous place, Ciel. Thanks for giving us a peek!

martha said...

Lovely photos. I also love that you post in both languages. I need to keep my French skills exercised and I don't always make my goal of reading 'something' from Le Monde at least once a week.

Arnaud said...

ho oui, je le connais bien celui là !!!
A ne pas rater, sutout son gros maccaron avec les framboises au milieu!
Un must !!!

hummm j'en ai l'eau a la bouche

Danial Bigham said...

Hi
Thank you for visit my web.
mmm,It's delicious.

Juergen Kuehn said...

Oh dear! You promote with this two wonderful pictures my inborn desire for the sweet taste...
but "Sweets for my sweet, sugar for my honey". ;-)
Juergen

Dottie Jo said...

They look delicious! And they've been open since 1769? That is amazing! My country wasn;t even a country when they opened!

Marguerite-marie said...

c'est royal!!!je crois que je vais tout de suite prendre ceux qui sont au premier plan.

Dave said...

The cakes on sale in Paris were really works of art, but the prices....wow..I know the £ is weak but they were still expensive. Great to look at though.

Cergie said...

Il est vrai que nos amis qui habitent Jouy en Josas (qui est près de Versailles sur un arc / Paris) sont très gourmands. Pour ma part je préfère les gâteaux de patissier ou à la rigueur le mille feuilles au thé de chez Mariage Frères.
(J'avoue, je sors de table, là... Sinon...)

Anonymous said...

Ooh yum, too bad I'm gluten free and can't eat them:( Lovely blog!

Olga Levina said...

Delicious photos... and a great blog, I really enjoy it. (Thanks for visiting my blog.)

VP said...

Beautiful shop and delicious merchandise! (I suppose...)

Lowell said...

Oh, wow, what great stuff. I don't know why French people aren't all 300 pounds! There is nothing like the wonderful goodies made in France.
Thanks for stopping by my blog, Cielde.

Antjas said...

My mouth is watering. And I absolutely love Arnaud's comment "un must"!

Catherine said...

Je me demande un peu pourquoi en venant à Versailles, je n'ai fait que visiter le château et ses jardins !
En plus, j'adore les gateaux roses-framboise. Il faut absolument que je visite cette "annexe" au château.

gogouci said...

The treats all look delicious.

causeries said...

miam miam...

Rob said...

Wonderful, an inspiring photo after tonight's supper! So many pretty sweets and the raspberry tort looks delicious!

Anonymous said...

These are lovely photos! The raspberries look amazing!!!

Tammie Lee said...

When I look at your photography, I have a sense of your style; romance, lovely romance.

Thank you for your visits~

Michel Benoit said...

http://versaillesdailyphoto.blospot.com : la page d'accueil n'affiche pas d'articles... ?

Comment ce fait-ce ?

Michel Benoit said...

Ben si maintenant oui. J'ai dû tomber à un moment de mises à jour...

Ninoushka said...

Dis donc, je devrais venir trainer par ici plus souvent :D Ta photo de gâteaux met l'eau à la bouche!! ^^

Rob Siemann said...

Ma semaine se termine demain, et nous allons faire de meme!
Il est souvent tres interessant de regarder des premieres photos de blog... J'aurais tendance a dire qu'on y voit l'ame, l' esprit du blog et du blogger.
Anyway, TGIT tomorrow! La semaine traine en longueur, mais on voit la fin.