Sunday, 2 May 2010

Vert tout frais

Fresh green: the perfectly trimmed trees of Boulevard Saint-Antoine as seen in the rear-view mirror (while waiting at a red light last week...!)
---------------------------
Dans le rétroviseur, le vert tendre des arbres parfaitement alignés et passés chez le coiffeur, boulevard Saint-Antoine, en attendant le feu vert la semaine dernière!

19 comments:

James Mark said...

Cool. My rear-view mirrors are rarely that clean!

Lowell said...

Another beautiful reflection and it's not even a reflection day. Is it?

Woody said...

Cool shot! I get the strangest looks when I shoot from my car!

tapirgal said...

That's so perfectly clear! Fantastic!

Louis la Vache said...

hee hee!
Clever use of idle time!

VP said...

The utility of red lights, driving or on foot, to catch something interesting for our blogs!

Paulie said...

That is a beautiful sight but so strange for me to see trees trimmed that way.

Small City Scenes said...

It is always good to keep busy when at a red light. And always keep ones camera handy.
Excellent shot. MB

Malyss said...

Cette coupe au carré, on ne la trouve pas par ici! Ton rétro offre une netteté incroyable, et il y même ds reflets sur la carosserie! tu sortais du garage?!

Cergie said...

Ciel ! Cieldequimper ! Tu es là derrière l'ordi au lieu de faire ta brandade de morue pour midi comme moi je devrais (les patates sont cuites et la morue aussi il faut plus que je pile le tout à l'huile d'olive avec de l'ail dans ma cocotte puis que je passe sous le grill)
Il y avait du soleil l'autre semaine chez toi ! Ce matin nous avons une ondée bienvenue pour le jardin de temps en temps. Ce vert et ce bleu francs se marrient bien ensemble, cependant je note que tu circules en véhicule individuel au lieu d'attendre sous l'abri bus où il n'y a personne d'ailleurs, je note aussi...
Bonne fin de dimanche !

Cergie said...

Eh voui ! Juste avec de l'huile d'olive et de l'ail ! Je poche la morue 8 mns dans le lait avec de l'ail et du laurier puis je l'effrite en l'écrasant ds la cocotte avec un pilon MAIS je rajoute des patates cuites à l'eau > purée comme à la cantoche mais bien meilleure ! De plus je rajoute aussi du persil, c'est bon !!!
Bon appétit !

brattcat said...

Oh, spring, it is so beautiful!

B SQUARED said...

What else can one do at a red light. Text?

Dave said...

I think I should have been French because I like pruned trees. About the nearest we get to it in the UK is pollarded trees....and there are not many of those around.

Chattahoochee Valley Daily said...

Very nice shot of all that green.

I enjoyed your sculpture of the sculptor in your theme day photo.

Catherine said...

Tu ne t'es pas faite klaxonner au moins ? ..le temps de la mise au point ?
On aime les lignes droites à Versailles....

Clueless in Boston said...

It looks like spring is coming along rather nicely in your neighborhood.

Cezar and Léia said...

Cool picture! :)
Léia

Kim said...

When I think of the perfectly trimmed tree tops of your trees, I get a vision of a hairstylist, comb and scissors in hand, combing up the branches and leaves, holding the tips between fingers, and snipping in a straight line with the scissors :-). Thank you for a rear view mirror shot! :-)
-Kim