Friday 27 February 2009

Friday cakes

As a TGIF treat, I'm taking you to Gaulupeau, baker since 1769, "pâtisserie" since 1831 and in more modern times also become "chocolatier", "glacier" (ice-cream) and reception/wedding caterer. Don't miss them if you are ever in Versailles. Enjoy!
En guise de ouf, c'est la fin de semaine et je n'en peux plus, je vous emmène chez Gaulupeau. D'abord boulanger en 1769, puis pâtissier en 1831, désormais également chocolatier, glacier et traiteur, ne ratez pas ce haut lieu versaillais si vous deviez être de passage. Bon appétit !
Gaulupeau, rue de la Paroisse.

25 comments:

  1. Indeed, it looks very tasty:)

    ReplyDelete
  2. Wow, a treat indeed! Delightful photos and post of that marvelous place, Ciel. Thanks for giving us a peek!

    ReplyDelete
  3. Lovely photos. I also love that you post in both languages. I need to keep my French skills exercised and I don't always make my goal of reading 'something' from Le Monde at least once a week.

    ReplyDelete
  4. ho oui, je le connais bien celui là !!!
    A ne pas rater, sutout son gros maccaron avec les framboises au milieu!
    Un must !!!

    hummm j'en ai l'eau a la bouche

    ReplyDelete
  5. Hi
    Thank you for visit my web.
    mmm,It's delicious.

    ReplyDelete
  6. Oh dear! You promote with this two wonderful pictures my inborn desire for the sweet taste...
    but "Sweets for my sweet, sugar for my honey". ;-)
    Juergen

    ReplyDelete
  7. They look delicious! And they've been open since 1769? That is amazing! My country wasn;t even a country when they opened!

    ReplyDelete
  8. c'est royal!!!je crois que je vais tout de suite prendre ceux qui sont au premier plan.

    ReplyDelete
  9. The cakes on sale in Paris were really works of art, but the prices....wow..I know the £ is weak but they were still expensive. Great to look at though.

    ReplyDelete
  10. Il est vrai que nos amis qui habitent Jouy en Josas (qui est près de Versailles sur un arc / Paris) sont très gourmands. Pour ma part je préfère les gâteaux de patissier ou à la rigueur le mille feuilles au thé de chez Mariage Frères.
    (J'avoue, je sors de table, là... Sinon...)

    ReplyDelete
  11. Anonymous27/2/09 15:02

    Ooh yum, too bad I'm gluten free and can't eat them:( Lovely blog!

    ReplyDelete
  12. Delicious photos... and a great blog, I really enjoy it. (Thanks for visiting my blog.)

    ReplyDelete
  13. Beautiful shop and delicious merchandise! (I suppose...)

    ReplyDelete
  14. Oh, wow, what great stuff. I don't know why French people aren't all 300 pounds! There is nothing like the wonderful goodies made in France.
    Thanks for stopping by my blog, Cielde.

    ReplyDelete
  15. My mouth is watering. And I absolutely love Arnaud's comment "un must"!

    ReplyDelete
  16. Je me demande un peu pourquoi en venant à Versailles, je n'ai fait que visiter le château et ses jardins !
    En plus, j'adore les gateaux roses-framboise. Il faut absolument que je visite cette "annexe" au château.

    ReplyDelete
  17. The treats all look delicious.

    ReplyDelete
  18. Wonderful, an inspiring photo after tonight's supper! So many pretty sweets and the raspberry tort looks delicious!

    ReplyDelete
  19. Anonymous1/3/09 17:42

    These are lovely photos! The raspberries look amazing!!!

    ReplyDelete
  20. When I look at your photography, I have a sense of your style; romance, lovely romance.

    Thank you for your visits~

    ReplyDelete
  21. http://versaillesdailyphoto.blospot.com : la page d'accueil n'affiche pas d'articles... ?

    Comment ce fait-ce ?

    ReplyDelete
  22. Ben si maintenant oui. J'ai dû tomber à un moment de mises à jour...

    ReplyDelete
  23. Dis donc, je devrais venir trainer par ici plus souvent :D Ta photo de gâteaux met l'eau à la bouche!! ^^

    ReplyDelete
  24. Ma semaine se termine demain, et nous allons faire de meme!
    Il est souvent tres interessant de regarder des premieres photos de blog... J'aurais tendance a dire qu'on y voit l'ame, l' esprit du blog et du blogger.
    Anyway, TGIT tomorrow! La semaine traine en longueur, mais on voit la fin.

    ReplyDelete

Thank you for visiting and leaving a thought! Sorry about the moderation, a bit tired of spam at the moment!

Merci de votre visite très appréciée et de laisser une pensée ! Désolée de devoir modérer vos commentaires, VDP en a un peu marre des spammeurs en ce moment !