As a TGIF treat, I'm taking you to Gaulupeau, baker since 1769, "pâtisserie" since 1831 and in more modern times also become "chocolatier", "glacier" (ice-cream) and reception/wedding caterer. Don't miss them if you are ever in Versailles. Enjoy!
En guise de ouf, c'est la fin de semaine et je n'en peux plus, je vous emmène chez Gaulupeau. D'abord boulanger en 1769, puis pâtissier en 1831, désormais également chocolatier, glacier et traiteur, ne ratez pas ce haut lieu versaillais si vous deviez être de passage. Bon appétit !
Gaulupeau, rue de la Paroisse.
Indeed, it looks very tasty:)
ReplyDeleteWow, a treat indeed! Delightful photos and post of that marvelous place, Ciel. Thanks for giving us a peek!
ReplyDeleteLovely photos. I also love that you post in both languages. I need to keep my French skills exercised and I don't always make my goal of reading 'something' from Le Monde at least once a week.
ReplyDeleteho oui, je le connais bien celui là !!!
ReplyDeleteA ne pas rater, sutout son gros maccaron avec les framboises au milieu!
Un must !!!
hummm j'en ai l'eau a la bouche
Hi
ReplyDeleteThank you for visit my web.
mmm,It's delicious.
Oh dear! You promote with this two wonderful pictures my inborn desire for the sweet taste...
ReplyDeletebut "Sweets for my sweet, sugar for my honey". ;-)
Juergen
They look delicious! And they've been open since 1769? That is amazing! My country wasn;t even a country when they opened!
ReplyDeletec'est royal!!!je crois que je vais tout de suite prendre ceux qui sont au premier plan.
ReplyDeleteThe cakes on sale in Paris were really works of art, but the prices....wow..I know the £ is weak but they were still expensive. Great to look at though.
ReplyDeleteIl est vrai que nos amis qui habitent Jouy en Josas (qui est près de Versailles sur un arc / Paris) sont très gourmands. Pour ma part je préfère les gâteaux de patissier ou à la rigueur le mille feuilles au thé de chez Mariage Frères.
ReplyDelete(J'avoue, je sors de table, là... Sinon...)
Ooh yum, too bad I'm gluten free and can't eat them:( Lovely blog!
ReplyDeleteDelicious photos... and a great blog, I really enjoy it. (Thanks for visiting my blog.)
ReplyDeleteBeautiful shop and delicious merchandise! (I suppose...)
ReplyDeleteOh, wow, what great stuff. I don't know why French people aren't all 300 pounds! There is nothing like the wonderful goodies made in France.
ReplyDeleteThanks for stopping by my blog, Cielde.
My mouth is watering. And I absolutely love Arnaud's comment "un must"!
ReplyDeleteJe me demande un peu pourquoi en venant à Versailles, je n'ai fait que visiter le château et ses jardins !
ReplyDeleteEn plus, j'adore les gateaux roses-framboise. Il faut absolument que je visite cette "annexe" au château.
The treats all look delicious.
ReplyDeletemiam miam...
ReplyDeleteWonderful, an inspiring photo after tonight's supper! So many pretty sweets and the raspberry tort looks delicious!
ReplyDeleteThese are lovely photos! The raspberries look amazing!!!
ReplyDeleteWhen I look at your photography, I have a sense of your style; romance, lovely romance.
ReplyDeleteThank you for your visits~
http://versaillesdailyphoto.blospot.com : la page d'accueil n'affiche pas d'articles... ?
ReplyDeleteComment ce fait-ce ?
Ben si maintenant oui. J'ai dû tomber à un moment de mises à jour...
ReplyDeleteDis donc, je devrais venir trainer par ici plus souvent :D Ta photo de gâteaux met l'eau à la bouche!! ^^
ReplyDeleteMa semaine se termine demain, et nous allons faire de meme!
ReplyDeleteIl est souvent tres interessant de regarder des premieres photos de blog... J'aurais tendance a dire qu'on y voit l'ame, l' esprit du blog et du blogger.
Anyway, TGIT tomorrow! La semaine traine en longueur, mais on voit la fin.